www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

Weizen Doppelbock - 14.2.2008.

Denne bryg er blevet indkøbt hos Beerkits.dk (199.95 kr.), som et All-grain beerkit og er ikke valset, så min nye maltmølle (se "mit udstyr") kommer på arbejde her.

I følge opskriften består den af hele 7 forskellige malt sorter - I alt ca. 6 kg. og Humlen er en vacum pakket Tettnanger:

 

Jeg synes det lyder utroligt hvis man virkelig kan komme op på 1082 i OG med kun 6 kilo malt.


 

Gæren er Brewferms "Blanche" - den kender jeg ikke endnu :-)

 

Dejlig frisk valset malt. Det tog ca. en halv time at kværne de 6 kilo malt. Det synes jeg er helt OK.

 

Computerstyret mæske setup, endnu engang i action:

 

Mæske tidsskemaet var lidt anderledes denne gang:

40 grader i 2 min.

55 grader i 15 min.

63 grader i 40 min.

72 grader  30 min. &

78 grader i 10 min.

Dette kan aflæses af denne graf fra TempControl:

 

 

 

Jeg har nu boret et hul i midten af låget, så de sidste dråber urt kan dryppe af mens temperaturen går mod kogepunktet.

 

Humlen i dette kit, bliver leveret i en vakum pakket humlepose:

 

Efter endt afkøling tappes til gæringsspanden:

 

Der iltes godt, så gæren kan formere sig:

 

 

Gæren har stået en halv times tid i lidt afkølet kogt vand og gjort sig klar til kamp:

 

21 liter godt iltet urt klar til gæring med en OG på 1068. Hvordan pokker Brewferm mener at man kan ramme 1082 med dette kit er mig en gåde. Jeg måtte tilsætte 1 kilo alm sukker, bare for at opnå en anstændig OG på de 1068. Så dårlig er min mæske effektivitet normalt heller ikke.

 

 

Søndag d. 2.3.2008: Stukket om med en FG på ca. 1014 (der hænger lidt kulsyre fast på måleren)

 

 

Meget uklar i farven. Smag - Lidt underlig.

Stay Tuned....

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider