www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

Bryggerens Stout - Brygdag 1.11.2007:

All grain kit købt hos www.haandbryggeriet.dk og består af:

3500 gram Pale malt (5.9 EBC)

500 gram Barley, Flaked malt (3.3 EBC)

500 Black malt (1400,0 EBC) 

500 gram Café malt (500 EBC)

400 gram Peated malt (smoked) (3.3 EBC)

250 gram Melanoidin malt 40 (38 EBC)

Desuden peppede jeg den op med:

500 gram Cara Münich type 2 malt &

800 gram alm. hvid sukker.

Humlen er:

30 gram Pilgrim (11.80 %). 60 min. kogetid.

20 gram East Kent Goldings (5,60 %) 10 min. kogetid  

10 gram East Kent Goldings (5.60 %) 1 min. kogetid

25 gram overgær - SafBrew T-58 overgær

 

 

 

 

 

Der mæskes ved 65 grader:

 

 

 

Indsats sien er hævet og de mørke dråber drypper af:

 

 

 

 

23 liter godt iltet urt klar til gæring - OG = 1064:

 

 

Torsdag d. 8.11.2007:

Omstukket til 2. spanden med en FG på 1020:

 

Lige før omstikningen:

 

 

De mørke dråber flyder fra spand til spand:

 

 

Det bliver endnu en sort krabat. En lille smagsprøve afsløre tydelige noter af røgmalten.

 

 

Lørdag d. 8.12.2007:

22 liter flasket med en FG på 1014. Det vil sige: 1064-1014=50 / 7.5 = 6.6 % Alkohol.

Røgsmagen er meget kraftig !

 

 

Tirsdag d. 15.1.2008:

Prøvesmagt. Nu er røgsmagen nede på et fornuftigt niveau. Smager dejlig kraftig og yderligere lagring vil sikkert gøre underværker.

Stay Tuned

 

 

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider