www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

Min anden Porter - Brygdag 6.5.2007:

"Min anden Porter" består af følgende maltblanding, som gerne skulle give 20 liter lækkert mørkt øl:

3000 gram Vienna malt
500 gram Cara munich malt
300 gram Rösted Barly malt

1250 gram Muscovado mørk sukker

50 gram Amarillo humle - delt i 2 portioner på henholdsvis 40 og 10 gram.

11 gram overgær - Safale US-56 overgær

 

Bemærk min nye isolering på gryden, lavet af et liggeunderlag. Det burde gøre det nemmere at styre temperaturen under mæskningen.

 

 

   

1 liter urt tappes af med taphanen i bunden af gryden og hældes tilbage over mæsken.

Dette foretages i hele mæskeperioden for at skabe cirkulation.

 

10 gram Amarillo humle:

Som koges:

 

Chilleren på arbejde:

Ca. 20 liter urt sat til gæring med en OG på 1056

13.5.2007 - Stukket om på 2 gæringsspand.

01.6.2007 - FG målt til 1009. Det giver 1056-1009 = 47 / 7.5 = 6.3 alkohol

26.6.2007 - Flasket, tæt på 2 kasser. Mærkværdig smag i øjeblikket, gud ved om det er godt eller skidt ? Luft temperaturen var ganske høj de første par uger (var det sommeren 2007?), måske påvirker det, det færdige resultat ?

25.8.2007 - Prøvesmagt til vejfesten på Højlundvej. Den "mærkværdige" smag har udviklet sig en smule i den positive retning. Nu smager denne øl helt OK, men får nok navnet "En kraftig sag - ikke til alle og enhver"

2.1.2008 - Efter et halvt år på lager smager denne Porter stadig fint og kraftfuld.

2.4.2008- Jeg må indrømme at jeg ikke har været stolt af dette bryg indtil nu. Jeg troede ikke at ret mange personer kunne kapere den meget kraftige & underlige smag og har derfor holdt den lidt tilbage ved diverse prøvesmagninger. Men nu smager den pludselig himmelsk (Nej, jeg har altså ikke drukket for mange i træk :-)

 

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider