www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

Czekket Harlev - Brygdag 14.4.2007:

Denne bryg er blevet indkøbt hos Beerkits.dk, igen som "ren korn - All Grain". Det betyder at der ikke anvendes maltekstrakt i pulverform.

Til denne bryg bestilte jeg:

5 kg. pilsner malt (3,3 ebc)  

1 kilo Pale malt (5,5 ebc)

500 gram Cara Hell (25 ebc)

Fik det hele valset for 15 kroner. 

Saaz Humle 100 gram (3.8% alpha) 

Tettnanger humle 50 gram (4.8 % alpha)

 

Gæren er denne gang en flydende White Labs undergær, der lige skal vækkes lidt anderledes end tørgær.

3 dage før selve brygdagen, tilsættes gæren i en sterilliseret flaske sammen med ca. 0.5 liter kogt vand og 2 spiseske fulde alm. hvid sukker. Dette rystes godt og gæren får lov til at gøre sig kampklar i 3 dage:

Efter meget kort tid dannes et gærlag på bunden af flasken - Det er det vi skal bruge:

Sæt igang:

 

Med taphanen i bunden, tappes 1 liter urt, som straks hældes tilbage i toppen af mæsken for at skabe cirkulation. Dette foregår konstant i de 60-90 min. mæskningen foregår ved ca. 65 grader.

Humlen koges:

Urten tappes på gæringspanden:

 

OG endte på 1048 og ca. 23 liter urt. 

25.5.2007 - Flasket. FG endte på 1012. Det vil sige: 1048-1012=36 / 7.5 = 4.8 % alkohol.

1.6.2007 - En lille forsigtig smagsprøve, selvom øllet stadig står ved stuetemperatur for at karbonere færdig, men den lover godt - Lækker pilsner smag. Jeg tror den bliver et hit i sommervarmen - let drikkelig og frisk i smagen.

 

Konklusion:

Efter ca. 3 måneders lagring, er der stadig masser af denne bryg tilbage på lageret. Den er ikke rigtig afprøvet endnu i en større forsamling, da jeg personligt ikke er vild med den. Den har en bitter smag, der ikke lige behager mine smagsløg.

 

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider