www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

Newcastle Brown Ale - Brygdag 5.1.2008:

All grain kit købt hos www.brygland.dk

Det er lidt usikkert hvad kittet helt præcist består af, idet der henvises til bogen Clone Brews og her omtales kun ekstrakt versionen i detaljer, men 6 kilo malt er der ihvertfald.

Humlen er:

ca. 25 gram Target (8 %). 90 min. kogetid.

Ca. 20 gram East Kent Goldings (5,60 %). 15 min. kogetid  

Gæren, er en for mig helt ny type, flydende gær fra Wyeast, der bliver leveret i en folie pose, der skal "smakkes" ca. 3 timer før brug. Grunden til at den skal "smakkes" er at der inde i selve folieposen findes en mindre pose med noget nærig til gæren og denne skal "smakkes". Herefter vokser gæren sig stor og stærk og posen svulmer op.

 

 

Så er posen "smakket":

Efter kun et par timer, hvoraf en halv var på det varme badeværelsegulv, ser posen sådan ud:

 

Der mæskes ved 65 grader:

 

 

 

Pumpen cirkulere den flotte urt:

 

Humlen koges, denne gang i hele 90 minutter:

 

Og vupti - 17 liter urt er klar til gæringsspanden og bliver godt iltet gennem 2 sier:

 

Efter opspædning med koldt vand fra hanen bliver der godt 23 liter urt med en OG på 1051.

 

 

Tirsdag d. 15.1.2008:

Stukket om til 2. spanden med en FG på 1010:

 

 

Søndag d.3.2.2008 - Flasket med en FG på 1010. Dvs. 1051-1010=41 / 7.5 = 5.5 % alkohol.

56 stk. 0.33 cl. 4 stk. 0.5 L & 1 stk 0.75 L.

 

 

 

 

Stay Tuned

 

 

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider