www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

Corsendonk Monk's Brown Ale - Brygdag 12.1.2008:

All grain kit købt hos www.brygland.dk

Det er lidt usikkert hvad kittet helt præcist består af, idet der henvises til bogen Clone Brews og her omtales kun ekstrakt versionen i detaljer, men 6 kilo malt er der ihvertfald.

Humlen er:

ca. 45 gram Target (8 %). 90 min. kogetid.

Ca. 10 gram East Kent Goldings (5,60 %). 15 min. kogetid 

Ca. 10 gram bitter appelsinskrald. 

Gæren, er en for mig helt ny type, flydende gær fra Wyeast, der bliver leveret i en folie pose, der skal "smakkes" ca. 3 timer før brug. Grunden til at den skal "smakkes" er at der inde i selve folieposen findes en mindre pose med noget næring til gæren og denne skal "smakkes". Herefter vokser gæren sig stor og stærk og posen svulmer op.

 

 

 

Så er posen "smakket":

 

Efter kun et par timer, hvoraf en halv var på det lune badeværelsesgulv, ser posen sådan ud:

 

Der mæskes ved 65 grader:

 

 

Humlen koges, denne gang i hele 90 minutter:

 

Programmet TempControl har holdt mæske temperaturen så tæt på 65 grader, som muligt og hæver nu temperaturen til 77 grader. 

 

Mikkel på special opgave med at tilsætte den lyse Kandis:

 

Chilleren på arbejde:

 

Og vupti - 17 liter urt er klar til gæringsspanden og bliver godt iltet gennem 2 sier:

 

Efter opspædning med koldt vand fra hanen bliver der godt 24 liter urt med en OG på 1074.

 

Torsdag d. 31.1.2008 - Stukket om på 2. spanden med en FG på 1020:

Smager helt fantastisk !

 

Søndag d. 9.3.2008: Flasket med en FG på 1014. Det er lig med 8 % alkohol. Det er klart min stærkeste øl indtil nu. En lunken men fuldstændig klar smagsprøve, tegner utroligt lovende - WOW den go´.

57 stk. 0.33, 4 stk. 0.5 L & 2 stk. 0.75 cl blev det til.

Stay Tuned

 

 

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider