www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

Bryggerens Dubbel med JuleBooster  - Brygdag 1.9.2007:

All grain kit købt hos www.haandbryggeriet.dk og består af det samme som "Bryggerens Dubbel" men opskriften er udvidet med et "JuleBooster kit".

Smagen af jul bliver skabt med følgende krydderier:

Demerara sukker, Anis, Kanel, Vanille, Orangeskal, Stjerneanis, Korianderfrø, Kryddernellike

Selve øllet er lavet af: 

4400 gram Pilsner malt (3.0 EBC)

450 gram Cara 50 malt (47 EBC)

350 gram Cara Aroma malt (150 EBC) 

350 gram Cara 120 (155 EBC)

200 gram Barley, Flaked malt (3.3 EBC)

170 gram Café malt (500 EBC)

1000 gram Candi Sugar, Amber (147,8 EBC)

40 gram Northern Brewer, Hallertau 6.70 % humle. 60 min. kogetid.

15 gram Hallertauer Hersbrucker (3,80 %) 15 min. kogetid  

25 gram overgær - SafBrew S-33 overgær

 

 

 

Den specielle Jule-krydderi blanding:

 

Der mæskes i min nye indsatssi fra Lund teknik:

 

Ved ca. 65 grader i en time:

 

Kranen hæver indsatssien og der sparges med 9.5 liter vand:

 

Kandis tilsættes - Dejligt med lidt hjælp:

 

40 gram Northern Brewer, Hallertau (TV) & 15 gram Hallertauer Hersbrucker (TH)

OG endte på 1064

Torsdag d. 13.9.2007:

Stukket om på 2. spanden.

Søndag d. 7.10.2007:

Flasket med en FG på 1012 = 1064-1012=52 / 7.5 = 6.9 % alkohol.

Onsdag d. 24.10.2007:

Sat til lagring i skuret.

 

Stay Tuned

 

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider