www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

ForJul 2007 - Brygdag 5.6.2007:

Sommeren nærmer sig og derfor må julen jo også være kommet tættere på?

Så hvorfor ikke overveje årets juleøl ?

Derfor blev følgende indkøbt hos Brygland.dk, forøvrigt leveret i lækker kraftig emballage, som jeg tror betyder meget for maltens kvalitet/holdbarhed:

5000 gram Pale malt

500 gram Cara Munich type 2 malt

50 gram Chokolade malt

500 gram Cara Aroma malt malt  

100 gram Havregryn (skulle være godt for skumdannelsen)

500 gram almindelig hvid sukker

East Kent Golding humle - delt i 3 portioner på henholdsvis 40, 40 og 10 gram.

11 gram overgær - Safbrew S-33 overgær

Julekrydderierne er:

25 gram tørret sød appelsinskal

8 gram stjerneanis

5 gram korinander frø - knust

6 spsk. vaniliesukker

 

 

    

 

 

 

 

 

Ca. 25-26 liter urt sat til gæring i skuret på grund af den høje rumtemperatur indendørs.

OG endte på 1062.

26.6.2007 - Stukket om på anden spanden.

24.7.2007 - Kun 5 måneder til juleaften, blev juleøllet flasket med en FG på 1020. Det vil sige: 1062-1020=1042 / 7.5 = 5.6 & alkohol.

24.8.2007 - En lille smagsprøve afsløre: Meget kraftig smag af koriander frøene, og knap så meget af resten af julen. Godt der er 4 måneder endnu :-)

Stay tuned.

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider