www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

Bryggerens Belgiske Hvede - Brygdag 2.9.2007:

All grain kit købt hos www.haandbryggeriet.dk og består af: 

3000 gram Hvede malt (4.3 EBC)

2500 gram Pilsner malt (3 EBC)

300 gram Flaked Wheat (3.2 EBC) 

45 gram Tettnang humle 4,0 %. 60 min. kogetid.

12 gram Tettnang humle 4,0 %. 10 min. kogetid.

12 gram Tettnang humle 4,0 %. 1 min. kogetid.

15 gram hele koriander frø. 10 min. kogetid.

20 gram bitter appelsinskrald. 10 min. kogetid.

25 gram overgær - SafBrew S-33 overgær

 

 

Gær, appelsinskrald og korianderfrø:

 

Urten cirkuleres ved at tappe af i bunden og hælde tilbage over mæsken.

Dejligt med lidt hjælp fra Mikkel: 

 

Kranen har hævet malten og der sparges med 9.5 liter vand:

 

Urten er ved at koge og klar til humle tilsætningen:

OG endte denne gang på 1050

Torsdag d. 13.9.2007:

Stukket om på 2. spanden.

Søndag d. 16.9:

Flasket 64 stk. 0.33 cl flasker med en FG på 1014. Det betyder så 1050-1014=36 / 7.5 = 4.8 %

Lørdag d. 22.9:

Første forsigtige smagsprøve afsløre en meget let drikkelig øl. Lidt "tynd" i det, men på den gode måde - Den smager dejlig frisk.

Denne øl skal nok ikke drikkes lige efter en Porter. På en varm sommerdag vil denne gøre godt. Bestemt godkendt indtil videre... 

Fredag d. 5.10:

Serveret for første gang for familien. Smager herlig frisk og lidt sød i smagen. Selv "damerne" synes den er god. Øllet er meget lys i farven og faktisk alt for klar i udseendet efter hvad man forventer af en hvede øl, men ok - Jeg tilsatte også 10 grams klaringsmiddel i slutningen af kogningen.

 

 

Stay Tuned.

 

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider