www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

Old Jock Ale - Brygdag 20.1.2008:

All grain kit købt hos www.brygland.dk

Det er igen lidt usikkert hvad kittet helt præcist består af, idet der henvises til bogen Clone Brews og her omtales kun ekstrakt versionen i detaljer, men hele 8,3 kilo malt er der ihvertfald.

Humlen er:

Ca. 50 gram East Kent Goldings & Fuggles. 90 min. kogetid.

Ca. 20 gram Fuggles 15 min. kogetid 

Ca. 25 gram  East Kent Goldings 5 min. kogetid 

Gæren, er igen en flydende gær fra Wyeast, der bliver leveret i en folie pose, der skal "smakkes" ca. 3 timer før brug. Grunden til at den skal "smakkes" er at der inde i selve folieposen findes en mindre pose med noget nærig til gæren og denne skal "smakkes". Herefter vokser gæren sig stor og stærk og posen svulmer op.

 

Efter kun et par timer, ser posen sådan ud:

 

Der mæskes ved 65 grader:

 

Pumpen cirkulere den flotte urt:

 

Mæskingen er ved at være overstået og temperaturen hæves til 77 grader i ca. 10 minutter.

 

 

Der "sparges" med 10 liter 80 grader varmt vand, for at drive det sidste guf ud af malten:

 

Efter kun ca. 20 minutter af humlekogningen, "klapper" termosikringen på det mest ubelejligede tidspunkt. Planen om at være færdig med brygningen lige når Danmark skal til at banke Rusland i håndbold EM 2008, ryger sig en tur (men Danmark vandt dog uden min fulde opmærksomhed :-)

Urten bliver flyttet over i en gæringsspand og termosikringen bliver bypasset - Det er anden gang det sker og det koster et par ekstra timer hver gang.

Men det lykkedes til sidst at få kogt urten færdig.

Efter opspædning med koldt vand fra hanen bliver der knap 24 liter urt med en OG på 1070.

 

Søndag d. 3.2.2008 - Stukket om på 2. spanden med en FG på 1020:

Sjovt nok ingen gærkage på toppen:

 

 

Mandag d. 11.2.2008: Flasket med en FG på 1020. 1070-1020=50 / 7.5 = 6.6 % alkohol.

Det blev til 2 stk. klare 0.75 cl flasker og 63 stk. 0.33 cl.

200 gram hvid sukker er kogt i en halv liter vand og afkølet. Dette hældes i den nederste spand og øllet flyttes herover. Dette sikre en god blanding af sukkeret og bundfald i flaskerne minimeres.

 

Stay Tuned

 

 

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider