www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

Bryggerens ESB - Bjørne Bryg.  Brygdag 10.11.2007:

All grain kit købt hos www.haandbryggeriet.dk og består af:

5000 gram Pale malt (7.8 EBC)

500 gram Cara Aroma malt 100 (103.5 EBC)

500 gram Cara 120 malt (115 EBC) 

250 gram Flaked Barley malt (3.3 EBC)

 

Humlen er:

25 gram Pilgrim (11.80 %). 60 min. kogetid.

20 gram East Kent Goldings (5,60 %) 15 min. kogetid  

10 gram East Kent Goldings (5.60 %) 1 min. kogetid

25 gram overgær - SafAle S-04 overgær

 

Mæskningen er overstået og indsatssien hæves:

 

 

 

Der "sparges" med ca. 9 liter 80 grader varmt vand:

 

 

 

 

Humle kogning:

 

Chilleren klar til arbejde:

 

 

Heraf kommer navnet Bjørne Bryg:

Effektiviteten var ikke synderlig høj. Det blev kun til 21 liter færdig urt med en OG på 1056.

 

Søndag d. 18.11.2007: Omstukket til 2. spanden. FG ligger på ca. 1010

Onsdag d. 2.1.2008:  Flasket med en FG på 1008. (1056-1008=48 / 7.5 = 6.4% alkohol)

55 stk. 0.33L  og 3 stk. 0.5L. Rigtig flot farve og krystalklar. Måske de lidt over 6 uger på 2. spanden har gjort underværker.

 

 

                         

Stay Tuned

 

 

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider