www.michael-mondrup.dk © 2007                    

 

Ametyst Guld Brygdag 18.4.2009

 

4 Kg. Pilsner malt

500 gram Cara Hell (25 EBC)

1 Kg. Cara Red malt (40 EBC)

500 gram Cara Crystal (165 EBC)

500 gram lys tørret maltekstrakt.

500 gram lys kandis

80 gram Styrian humle - kogetid 60 min.

50 gram Tettnanger humle - kogetid 10 min.

Gær: 1 XL smack pack - Wyeast 1318 London

 

 

  

Særdeles potent gærstarter. Husk nu kun 1.5 liter vand næste gang, ikk´

 

Solen skinnede fantastisk denne april dag, så brygningen foregik i det fri med hjælp fra 2 brygmester aspiranter: 

 

Malten valses:

 

Mæskevandet opvarmes i spanden med det indbyggede varmelegeme: 

 

Mæsken klargøres:

 

 

 

Første urt-gennemløb:

 

Der sparges:

 

Lys kandis tilsættes i den rigtige Ninja stil - plop plop...

 

 

Humle kogning:

 

Urten afkøles:

 

 

 

 

Brygmesteren ser glad ud - Det er vist en vinder bajer, der er brygget:

 

Gæren er tilsat:

 

 

Så mangler der bare lidt oprydning:

 

Stukket om 30.4.2009 - FG 1020

Tappedag: 15.08.09:

Brygmesteren ser stadig glad ud. En lunken ukarboneret smagsprøve har sikkert afsløret, at en lækker øl er i vente..

 

 

Der flaskes:

 

 

Kapsler monteres:

 

 

FG endte på 1016. Dvs: 1062-1016=46 / 7.5 = 6.1% alkohol

Stay tuned.......

 

Se også:

Mine bryg

Mit udstyr

Links til andre gode brygsider